Povzetek

Adidas Superstar je resnična klasična ikona, ki jo ljubijo vsi od malih do starejših. Tudi danes, po več kot 40letih, so superge Adidas Superstar zelo priljubljene. Imajo naziv za najboljše superge vseh časov in sploh se ne sprašujemo zakaj.

Njihova brezčasna oblika in retro silhueta se podata na različne stile. Od širokih jeans hlač do oprijetih trenirk in ljubkih oblekic. Resnično je čevelj, ki paše na vse in z vsem! Hype čutimo že nekaj let, superge videvamo povsod po mestnih ulicah. Udoben, retro in preprost.

Superstarke so blikovane pravzaprav kot nizka različica modela Pro Shoe, z usnjenim zgornjim delom in gumijasto zaščito za prste. Kasneje so postali znani pod imenom “shell shoe” oziroma “shell tops”. Njihov prepoznaven izgled že desetletja ostaja enak oziroma zelo podoben. V 80ih je bil izjemno popularen na ulicah, med košerkaši in v hip-hop in rap kulturi. Svetovno slavo so jim prinesli člani newyorške hip-hop skupine Run-D.M.C. Kmalu je postal zvezda med igralci NCAA in NBA. Med prvimi navdušenci je bil Kareem Abdul Jabbar.

Nekaj let nazaj je Adidas Superstar doživel korenito spremembo z dodanimi modernimi materiali. Superstar 2 so dobili manjšo, sodobnejšo in modernejšo prevleko. Še vedno so trdni od zunaj in mehki, udobni od znotraj. Imajo usnjen zgornji del in tekstilno podlago za odličen mehak korak in hojo. Logotip Adidas je viden na sprednji strani jezika. Podplat je narejen iz posebne gume, za dober oprijem. Mali detajli šivov so razvidni na nekaterih mestih in naredijo supergo še bolj posebno.

Za SUPERCOLOR različico originalnih Adidas je pristopil in jih odličen pevec in modna ikona Pharell Williams. Njegova pesem “Happy” je bila tako edinstvena in pozitivna, da se je odlično podala k novim superstar in jim vlivala inspiracijo. Sodelovanje s Pharellom je bilo zelo posebno, vidimo lahko veliko norih in zanimivih dizajnov. Superstar je tako na 50 različnih načinov kričal: »Bodite srečni!«

Lorde, Kylie Jenner, Gigi Hadid, Dakota Fanning, Emma Roberts, Emma Stone, Kristen Stewart, Rita Ora, Katie Holmes in še mnogi drugi so bili videni v supergah na mestnih ulicah. Zakaj jih nebi nosili tudi vi?

O Adidasu

Adidas je precej več kot športna znamka, pravzaprav je športna institucija. Znamko s tremi črtami je leta 1924 ustanovil Adi Dassler. Ime Adidas je sestavljanka njegovega imena in priimka. Najprej so izdelovali nogometne čevlje, a so svojo paleto zelo kmalu razširili še na tek, kasneje pa na takorekoč vse športe, ki si jih je možno zamisliti. Danes so njihovi izdelki razvrščeni v različne kolekcije. Med drugim Adidas by Stella McCartney, Adidas Originals … Vse njihove izdelke odlikujejo izjemna kvaliteta izdelave, tehnološka dovršenost, sodobnost, odličen dizajn in modernost. Tri črte so že vse od leta 1949 zaščitni znak znamke Adidas. To je znak tradicije in brezčasnosti.