Povzetek

Ikonična retro silhueta

Že od nekdaj je bil športni copat Jordan 13 eden izmed najbolj ikoničnih silhuet Nike Jordan kolekcije. Air Jordan 13 “HE GOT GAME” ima vse kar legendarni športni copat potrebuje. V primerjavi z drugimi Jordan copati, je Jordan 13 poseben, saj prevzame klasične značilnosti Air čevlja in jih združi s čistim in sodobnim dizajnom.

Jordan 13 je dobil ime po Spike Leejevem klasičnem košarkaskem filmu He got game. Michael Jordan ga je slavil na basket dvorišču leta 1997. S temu copati je NBA igralec dosegal neverjetne rezultate in zmagovalne podvige. Jordan 13 je na voljo že četrtič, nazadnje smo ga videli leta 2013. Njegov comeback je spet ustvaril ogromno zanimanja, vendar pohitite saj so zaloge omejene!

Oblečen je v svoje originalne bele, črne in rdeče tone. Narejen je z usnja, določene dele pa pokriva semiš. Zgornji del zaobjema črna barva, ob straneh pa se širi mogočno belo usnje. Čevelj ima zanimiv sodobno-futuristični videz s kančkom retro pridiha. Točno tako, kot mora biti. Podplat ima zanimive krožne poteze. Vse skupaj povezujejo določeni rdeči elementi, ki naredijo čevelj malo bolj ekstravaganten. Jordan 13 se popolnoma prilega vaši nogi, je lahek in kot na lašč za vaše najboljše basket podvige, daljše potovanje ali sprehod po mestu.

Nike Air tehnologija

Nike je edinstven sistem blaženja Air prvič predstavil leta 1978, devet let kasneje pa so svetu predstavili blaženje Air Max, sistem zračnih blazinic, ki ni omogočal le odličnega blaženja, temveč so bile zračne blazinice prvič tudi vidne navzven. Od takrat je to sistem blaženja, ki navdušuje športnike, ne zgolj po izgledu, temveč tudi po izjemnem blaženju z nizko težo. Air blazinice se nahajajo v sprednjem podnožju in manjšajo sile udarcev, takoj povrnejo svojo prvotno obliko. Ščitijo vaše mišice, sklepe in so nadvse udobne.