Povzetek

Tokratni Air Jordan 11 Retro se vrača v OG izdanju iz leta 1995, ko ga je upodobil legendarni Tinker Hatfield. Številka 45 na petnem delu, črno patent usnje ter posebni detajli v notranjosti. Jordan 11 Retro je prva košarkaška obutev, ki je narejena s patentiranega kakovostnega usnja. Še danes vidimo košarkaška igrišča polna ikoničnega modela Air Jordan 11. Magični kultni model s svojo prisotnostjo očara vse.

Leta 1995/96 so Chicago Bullsi osvojili nov naslov prvakov, poleg tega pa postavili neverjeten dosežek z 72 zmagami in samo nekaj par porazi. Ta sezona se bo za vedno zapisala v zgodovino basket podvigov in košarkaških modelov. Michael Jordan je tega leta osvojil edini tri MVP naslove, bil pa je izbran tudi za redni del sezone MVP-ja, All Star tekem in finala! Air Jordan XI je prvič nastopil na igrišču NBA leta 1995, a šele v naslednji sezoni se je zapuščina čevljev zares začela razvijati.

To leto je Tinker Hatfield na trg predstavil enega izmed najbolj popularnih modelov vseh časov: Jordan XI. Ta Jordan model je tudi eden izmed najbolj iskanih modelov obutve na svetu! So totalni HIT, ki bo vedno na vrhu lestvce košarkaške obutve. Nike Air Jordan 11 Retro je košarkarski copat, ki se naslanja na izgled originalne serije 13. Je najnovejši Retro serija dizajn. Copat ima blaženje, prilagojeno košarkarski igri in klasične elemente Jordan 11 modela. Jordan 11 model smo lahko videli v kultnem filmu Space Jam, kjer Mike in ostali Looney Tunes junaki združijo moči na tekmi proti zlobnim vesoljcem. Je resnično model, ki je zaslovel čez noč in je še vedno na vrhu.

Ilustracija Tinker Hatfielda

Oblečen je v prefinjene črne, bele in transparentne bele tone. Sprednja stran je narejena iz usnja, določene dele pa pokriva kvalitetni material. Zgornji del zaobjema črna barva materiala z zanimivimi paščki, ob straneh pa se širi mogočno črno usnje, ki nadaljuje v bel predel silhuete. Čevelj ima zanimiv sodobno-futuristični videz s kančkom retro pridiha. Podplat ima krožne poteze, narejen pa je tako da se odlično oprime površine. Športni copat povezujejo določeni elementi, ki naredijo ta košarkaški čevelj malo bolj ekstravaganten in udaren. Air Jordan 11 Retro se popolnoma prilega vaši nogi, je lahek in kot nalašč za vaše najboljše basket podvige, daljše potovanje ali sprehod po mestu.

Air Jordan 11 Retro je lakirana različica. Leta 1995 so bile ustvarjene tri lakirane različice, ki še vedno vladajo svetu! Air Jordan 11 Retro s črnim patentiranim usnjem je nizka različica 11. Zgornji del lepo zaobjame nogo in vsak korak je udoben in previden.

Besedno zvezo “zgrajena kot tank” lahko velikokrat slišimo med Jordan obutvijo, toda Jordan XI je tu res potisnil meje skrajnosti. Čeprav sta njegova bleščeča lakirana usnja in najlon videti dobro, je bila obutev izdelana tako, da je bila robustna s poudarkom na tem, da vzdrži obrabo med igrami zaradi visoke stopnje igre MJ. Hatfield je eksperimentiral z materiali, kot so lakirano usnje in najlon Cordura, medtem, ko je za dodatno podporo dodal trden material iz ogljikovih vlaken.

THE BIG RELEASE je v soboto, 12.12.2020.

Zaradi izjemno velikega zanimanja REZERVACIJE niso možne.

Nakup je možno izvesti NA SPLETU od 12.12.2020 po načelu “First come, first serve”.