Povzetek

Tehnologija Nike Air se je začela pred več kot 40 leti v podjetju Air Manufacturing Innovation (AIR M.I.)! Nike’s Air Tech je bil prvotno zasnovan z uporabo plina pod tlakom v trdni, vendar prilagodljivi vrečki, ki zagotavlja oblazinjenje in udobje, fleksibilnost in prožnost v vsakem koraku!

photo: NIKE

Odmaknjen od mehurčastega podplata in bolj proti plavajočemu oblaku, je VaporMax potreboval 8 let in vsak par je sestavljen iz več kot 39.000 delov! Biti ena od vodilnih znamk na področju športne obutve pomeni tudi to, da kupci vedno pričakujejo nove tehnologije in nove rešitve. Nike se s temi izzivi odlično spopada in tako je ob 30. obletnici ene svojih največjih tehnologij, sistema blaženja Air, postregel z zares veliko spremembo. Nike VaporMax je ugledal luč sveta.

photo: NIKE

Revolucionaren podplat VaporMax

Nike VaporMax ima zanimiv in futurističen podplat, ki spominja na majhne prozorne meduze ali male plastične mehurčke za zaščito, ki jih tako radi pokamo. Tako mehurji na podplatu tudi izgledajo! Napolnjeni so le z dušikom in so popolnoma transparentni.

VaporMax zagotavlja izjemno udobje, ker ni izdelan iz pene, ki pod pritiskom izgublja obliko. Zračni mehurčki pa omogočajo tudi daljšo uporabo. Tako naj bi bile superge Nike VaporMax primerne za več kilometrov, kot jih lahko naredite z drugimi supergami.

Kathy Gomez – podpredsednica podjetja Nike’s Underfoot Cushioning Innovation, je povedala, da so po 15 poskusih mehurji dobili obliko. Z uporabo tlačnih zemljevidov za stopala so lahko oblikovalci čevljev – Tinker Hatfield in Sean McDowell, natančno določili, kje potrebujejo stopala največjo podporo.

Od začetka razvoja leta 2017 je Nike dodal nekaj dodatkov svoji zbirki VaporMax. Vsaka posodobitev je bila boljša in se je dvignila na novo raven tehnologij! Ikona VaporMax je ostala nedotaknjena, tehnologija pa se je boljšala in se še vedno!

Flyknit na zgornjem delu

Storming ahead – Air VaporMax Flyknit je bil prvi VaporMax copat, opremljen z ikono Air sole. Zgornji del superg izgleda precej običajno oziroma podobno ostalim Nikovim tekaškim modelom, saj ga odlikuje tkanina Flyknit, ki je v celoti izdelana iz poliestrske niti in jo Nike uporablja že od leta 2012. Zaradi šivov, ki potekajo ob strani stopala, se Flyknit popolnoma prilagodi obliki stopala in ga objame, da zagotovi popolno udobje.

Air VaporMax Flyknit 2

Making waves once again! Nike se je vrnil z drugim delom svoje revolucionarne silhuete Air Max; Air VaporMax Flyknit 2! Še preden se je prah polegel od prvotnega zagona, je Nike že oblikoval novo zasnovo.

Ob ohranjanju ključnih elementov OG dizajna na ikonskem Max Airu, so vseeno obogatili posodobljeni zgornji del Flyknita. Za dodatno podporo, ne da bi pri tem ogrozili prilagodljivost, je Nike predstavil – `A lightweight heel overlay`. Flyknit 2 še danes privablja množice in poglede! Barvni toni in zanimive silhuete z bavnimi detajli.

Air VaporMax Plus

Hibridna silhueta, ki je tako futuristična kot tudi izredno modna in elegantno športna! Z združitvijo Nike Air in Air VaporMax je prišel ven zanimiv VaporMax Plus. Z novim videzom VaporMax imajo ti športni copati zgornji del iz neoprena, oblazinjenje pod nogami in sodobni videz, ki privlači vse poglede! Air VaporMax Plus, ki smo ga videli na policah v glasnih in neizogibnih barvah, je pustil svoj pečat.

Air VaporMax Run Utility

Celoten hype glede VaporMaxa je še vedno neverjetno močen! Nike je pridobil novost Air VaporMax Run Utility; zimsko različico. Zgrajene za vse vremenske razmere, imajo tekstilni in kakovostni zgornji del, ki ščiti noge. Zaščiteni šivi zagotavljajo vodoodporno površino. Ta silhueta je opremljena s tehnologijo, vključno z edinstveno celostno Air enoto. Imajo Flywire zaporo z nastavljivim preklopom za končno, po meri prilagojeno.

Izjemno lahke superge

Prav kombinacija tehnologij VaporMax in Flyknit zagotavlja izjemno nizko težo – pravzprav so superge VaporMax najlažje tekaške superge s tehnologijo Air Max, kar so jih do zdaj proizvedli. In čeprav so v osnovi namenjene teku, bodo VaporMax navdušile tudi tiste, ki jih bodo izbrali kot modne superge za vsak dan.

Zračni mehurčki pod celotnim podplatom

Ko boste prvič obuli VaporMax, boste zagotovo občutili razliko – zračni mehurčki, ki se nahajajo vzdolž celotnega podplata, zagotavljajo dober odriv. V podplatu nikjer več ni uporabljena pena, blaženje pa je največje na predelu pete.