Povzetek

Letos je New Balance lansiral 997H, ki je inspiracija klasičnega čevlja 997 iz leta 1991. Združuje najnovejše inovativne značilnosti s preprostim, retro dizajnom. Novi model je progresivna posodobitev 997 + 998 sneakerja. Ponuja vitkejšo in bolj elegantno različico kot kdajkoli prej! Njegov slog je značilen in prepoznaven, detajliran in preprost.

Ikonični sneaker 90-ih let! New Balance 997 v novi barvni paleti in stilu. Odštekano, igrivo in mladostno.

V času nastanka v sedemdesetih letih je bil ta model eden izmed najbolj priljubljenih in kakovostnih tekaških copatov na svetu. Uporabljali so jih tudi profesionalni tekači na dolge proge. Danes je model 997 modna ikona, ki je na voljo v številnih različicah in barvnih kombinacijah.

Sneaker s trendy silhueto in zanimivimi odtenki barv

Novi New Balance 997H ima sodoben videz, vendar ohranja prvotno idejo NEW BALANCE HERITAGE. 997H je inspiriran in narejen po dveh ikoničnih modelih New Balance: 997 in 998. Klasična zasnova Stevena Smitha je dobila moderno zasnovo in prinaša življenje v novo različico. Končni rezultat: sneaker s trendy silhueto in zanimivimi odtenki barv, ki so navdihnjene po devetdesetih letih. Sneaker ima žive barve ki se odlično povezujejo med sabo in ustvarjajo neverjetne podrobnosti. Velik logotip črke N še bolj poudarja retro plat čevlja. Novo oblikovani podplat ustvarja sodoben videz in zagotavlja čudovit občutek udobja.

Podplat New Balance 997H je posodobljen z izjemno lahko gumo. Ima novodobno oblazinjenje GCEVA in lahek podplat; združujeta popolno udobje in stabilnost. Druge podrobnosti so sintetično usnje in mehki dodatki na jeziku in ovratniku, navdihnjeni z originalnim modelom 997. Detajlirani obrobni in zgornji deli so sestavljeni tudi iz mešanice semiša, mrežastih in sintetičnih usnjenih dodatkov. Lahek, hiter in preprost! Tako lahko najbolje opišemo New Balance 997H. Lahko jih nosijo moški kot tudi ženske, najboljši unisex sneaker!

Zgodovina New Balance

Leta 1906 je britanski izseljenec William J. Riley v Bostonu v ZDA začel izdelovati ortopedske čevlje in pripomočke. Njegov prvi izdelek so bili posebni vložki, ki so stopalnemu loku zagotavljali boljšo podporo. Pri svojem izumu se je zgledoval po tritočkovnih stopalih piščancev. Ime New Balance pa je imelo takrat povsem logičen pomen – novo ravnotežje. Kasneje sta znamko kupila Elanor in Paul Kidd, ki sta leta 1960 izdelala sploh prve tekaške copate na svetu in jih poimenovala Trackster. Do leta 1972 so copate prodajali v glavnem na podlagi ustnega izročila. Šest zaposlenih pa je izdelalo le trideset parov na dan. Danes je New Balance ena izmed najbolj priljubljenih znamk trendovskih copatov na svetu. Njihovi klasični modeli pa so postali ena izmed najbolj priljubljenih športno-uličnih modnih ikon.