Povzetek

Ko je oblikovalska ekipa leta 1990 predstavila svoj dizajn AIR MAX 90, je bil odmeven slog »bigger is better«. S Tinker Hatfieldom na čelu so predstavili mogočne superge, ki so prekašale vse prejšnje novosti. Air Max 90 je predstavil večji volumen kapsuliranega zraka in krepke, mogočene barvne palete, ki so določevale nadaljevanje serije. Za tekače je to pomenilo večje udobje, na ulicah pa se je pojavil nov trend! 

AIR MAX 90 RECRAFT for men! “Volt” Colorway

AIR MAX 90 RECRAFT for women! “Violet” Colorway

In sedaj je končno tu! Vstopili smo v leto 2020 in 30. obletnica AIR MAX 90 uradno že poteka! Novo leto s seboj vedno prinese nove začetke! Tukaj je praznovanje v stilu novega AIR MAX 90! Redesign je totalno old school in mi smo navdušeni!

To je eden izmed najbolj slavnih modelov Tinker Hatfielda in v teh letih smo opazili nešteto barv in tekstur, ki so se uporabljale pri AIR MAX 90. Nike je sedaj prenovil celoten model in se močno približal OG iz leta 1990 kot kdajkoli prej. Pri redesignu lahko opazite da je model malo vitkejši, ima prefinjen profil in je malo ožji okrog prstov.

Kot, da bi stopili naravnost nazaj v 90-ta leta! Tukaj so živahne in mogočne barve prenovljenega AIR MAX 90! “Volt”, “Hyper Purple” in “Hyper Turquoise”.

Nova različica ima komplementarno kombinacijo bele, prožne sive, črne in živahne rumene barve. Dokaj razigrana paleta barv in tekstur z dodanimi podrobnostmi, ki navdušujejo! Silhueta ima pretiran podplat, kjer se prikaže viden zrak. 90ta so pripeljala »daddy shoe« senzacijo. Mogočne »bold« linije in silhuete so postale popularne! Prav tako AIR MAX 90 seveda ni razočaral. Sedaj ponovno vidimo oživitev te mogočne silhuete in »daddy shoes« se prebijajo na prve lestvice, poleg tega pa se je AIR MAX 90 prebil v omare Nike fanatikov in zbirateljev. AIR MAX 90 ostaja klasika z osnovnimi barvami v beli, sivi in črni. Posebni odtenek kot je »Volt« pa še vedno poganja klasiko naprej!

V teh tridesetih letih se je Air Max 90 prebil tudi na glasbeno sceno. V zadnjih tridesetih letih se je marsikaj spremenilo – zlasti v Veliki Britaniji je prišlo do organskega naraščanja glasbenega žanra »grime«. Veliko producentov, DJ-jev, MC-jev in raperjev je razvijalo glasbo in postavljali so temelje za vsa naslednja leta. Če pogledamo nazaj, predvsem v besedila pesmi, bi videli da je imel AIR MAX močen vpliv na modni in glasbeni sceni »garage«, »jungle« in »grime« žanrov.

Hitro po svoje AIR MAX 90! Naroči jih on-line ali v svoji najljubši TAF prodajalni!

www.taf.si