Povzetek

Že od vsega začetka je adidasov copat SUPERSTAR veljal za ikono in klasiko, ki jo nosijo drzni in samozavestni ljudje. V času svojega obstoja je takoj prepoznavna silhueta krasila noge legendarnih ekip in ljudi na čelu kulture, športa in glasbe po vsem svetu. Adidas Superstar je resnična klasična ikona, ki jo ljubijo vsi od malih do starejših. Tudi danes, po več kot 50letih, so superge Adidas Superstar še vedno močno priljubljene.

Pred petdesetimi leti sta adidias in njegov Superstar totalno spremenila igro. Adidas Originals to sezono praznuje pet desetletij ustvarjalcev kulture, ki potiskajo meje v neznano in brez omejitev. Adidasova kreativnost nima meja. Tako je nastala nova kampanija CHANGE IS A TEAM SPORT! Adidas bo to leto še močnejši in še boljši. Adidas Originals združuje močne osebnosti iz različnih svetov glasbe, športa, mode, umetnosti in s tem pokaže, da se sprememba ne zgodi sama. S kampanijo CHANGE IS A TEAM SPORT so posneli kratki film, ki ga je režiral Jonah Hill, predstavljena pa je igralska zasedba ustvarjalcev družine Adidas in znani obrazi. Kratki film sledi drsalki Jenn Soto, ki se poda skozi objekt do vseh ustvarjalcev adidas kampanije. Jenn Soto teče skozi različne kadre v katerih se dogajajo mirne in zelo fotogenične situacije kreatorjev. Vsi nosijo adidas Originals Superstar outfit in obutev. Na koncu se vsi zberejo v veliki učilnici. Film je zanimiv in ima kratko zgodbo, ki jo pripoveduje sam Jonah Hill. Govori o generacijah, napredkih in spremembah.

V adidas Superstar filmu igrajo Ninja, Kerwin Frost, Blackpink, Pharrell Williams, Yara Shahidi, Anitta, Jenn Soto, Mariah Duran, Mark Gonzales, Blondey, Tyshawn Jones, Liz Cambage, Pogba, Nigo, Jackson Wang, Chris Severn, Mette Towley, Tracy McGrady, Anna Isoniemi, in Jonah Hill. S tem kratkim filmom imajo samo eno sporočilo: CHANGE IS A TEAM SPORT.

“Vsi lahko naredimo neverjetne stvari sami, a skupaj lahko naredimo še veliko več.” Pravi Jonah Hill.

“Change is a Team Sport slavi idejo spremembah. Ko se ustvarjalci in ljudje združijo v eno; se začnejo dogajati spremembe. Velike in male.” Pravi Torben Schumacher, generalni direktor adidas Originals & Style Global Brand.

Superstar ima prav posebno brezčasno silhueto, ki se resnično poda na vse stile in vsak outfit. Njihova silhueta je ravno prav retro in totalno in. Od širokih jeans hlač do oprijetih trenirk in ljubkih oblekic. Adidas Superstar je resnično čevelj, ki paše na vse in z vsem! Hype čutimo že nekaj let, superge videvamo povsod po mestnih ulicah. Udoben, retro in preprost.

Superstarke so bile oblikovane pravzaprav kot nizka različica modela Pro Shoe, z usnjenim zgornjim delom in gumijasto zaščito za prste. Kasneje so postali znani pod imenom “shell shoe” oziroma “shell tops”. Njihov prepoznaven izgled že desetletja ostaja enak oziroma zelo podoben. V 80ih je bil Superstar adidas izjemno popularen na ulicah, med košerkaši in v hip-hop in rap kulturi. Svetovno slavo so jim prinesli člani newyorške hip-hop skupine Run-D.M.C. Kmalu je postal zvezda med igralci NCAA in NBA. Med prvimi navdušenci je bil Kareem Abdul Jabbar.

adidas Superstar EG4958

adidas Superstar FV2807

adidas Superstar EG4959

O Adidasu

Adidas je precej več kot športna znamka, pravzaprav je športna institucija. Znamko s tremi črtami je leta 1924 ustanovil Adi Dassler. Ime Adidas je sestavljanka njegovega imena in priimka. Najprej so izdelovali nogometne čevlje, a so svojo paleto zelo kmalu razširili še na tek, kasneje pa na takorekoč vse športe, ki si jih je možno zamisliti. Danes so njihovi izdelki razvrščeni v različne kolekcije. Med drugim Adidas by Stella McCartney, Adidas Originals … Vse njihove izdelke odlikujejo izjemna kvaliteta izdelave, tehnološka dovršenost, sodobnost, odličen dizajn in modernost. Tri črte so že vse od leta 1949 zaščitni znak znamke Adidas. To je znak tradicije in brezčasnosti.

#adidasoriginals #changeisateamsport