Povzetek

Legenda urbane mode je ponovno z nami! Klasična ikona adidas SUPERSTAR nam predstavlja nove modele z zanimivimi vzorci in čudovitimi barvami. Od košarkarskih copat, ki so parket osvojile leta 1969 in bile sprva na voljo le izbrancem, so v preteklih 50 letih postale nepogrešljive v vseh sferah urbanega življenja. Na ulicah so navdušile privržence hip-hopa in rapa, pop kultura pa jih je povzdignila še na modni piedestal.

Trendovske Superstarke so se na sceni obdržale več desetletij in svoj položaj utrdile v različnih krogih – blizu so tako umetnikom, oblikovalcem in glasbenikom kot tudi športnikom. Še danes pa ostajajo prva izbira vseh tistih, ki se ne bojijo zavzeti za svoja prepričanja. 

Copat adidas Superstar si je skozi čas prislužil status pristne kulturne ikone in se v svojih 50 letih spreminjanja igre suvereno povzpel na sam vrh urbane mode. Od značilnega, v školjko (ang. shell) oblikovanega sprednjega dela, do kultnih treh črt in gumijaste kapice ta copat iz mehkega usnja še vedno navdihuje glasnike sprememb današnjega časa. Kot izvorno športna blagovna znamka, ki se je uveljavila tudi na področjih glasbe, umetnosti in mode, adidas Originals namreč pripada vsem, ki se zavedajo, da so spremembe ekipni šport.

Superstarka tako ostaja edina obutev, ki združuje najrazličnejše skupine – od skejtarjev, hip-hoperjev do umetnikov in drugih. Kot njihov skupni imenovalec jih spodbuja, da stopijo skupaj in izkoristijo svojo kolektivno moč za ustvarjanje prihodnosti, v kateri želijo živeti.

Moška adidas Superstar silhueta

FV2820

Moška adidas Superstar silhueta

FV2819

Ženska adidas Superstar silhueta

FV3392

Ženska adidas Superstar silhueta

FV3396

Superstar ima prav posebno brezčasno silhueto, ki se resnično poda na vse stile in vsak outfit. Njihova silhueta je ravno prav retro in totalno in. Od širokih jeans hlač do oprijetih trenirk in ljubkih oblekic. Adidas Superstar je resnično čevelj, ki paše na vse in z vsem! Hype čutimo že nekaj let, superge videvamo povsod po mestnih ulicah. Udoben, retro in preprost.

Superstarke so bile oblikovane pravzaprav kot nizka različica modela Pro Shoe, z usnjenim zgornjim delom in gumijasto zaščito za prste. Kasneje so postali znani pod imenom “shell shoe” oziroma “shell tops”. Njihov prepoznaven izgled že desetletja ostaja enak oziroma zelo podoben. V 80ih je bil Superstar adidas izjemno popularen na ulicah, med košerkaši in v hip-hop in rap kulturi. Svetovno slavo so jim prinesli člani newyorške hip-hop skupine Run-D.M.C. Kmalu je postal zvezda med igralci NCAA in NBA. Med prvimi navdušenci je bil Kareem Abdul Jabbar.

O Adidasu

Adidas je precej več kot športna znamka, pravzaprav je športna institucija. Znamko s tremi črtami je leta 1924 ustanovil Adi Dassler. Ime Adidas je sestavljanka njegovega imena in priimka. Najprej so izdelovali nogometne čevlje, a so svojo paleto zelo kmalu razširili še na tek, kasneje pa na takorekoč vse športe, ki si jih je možno zamisliti. Danes so njihovi izdelki razvrščeni v različne kolekcije. Med drugim Adidas by Stella McCartney, Adidas Originals … Vse njihove izdelke odlikujejo izjemna kvaliteta izdelave, tehnološka dovršenost, sodobnost, odličen dizajn in modernost. Tri črte so že vse od leta 1949 zaščitni znak znamke Adidas. To je znak tradicije in brezčasnosti.