Povzetek

KMALU Z NAMI!

Leta 1978 je mladi avstralski surfer ustanovil blagovno znamko UGG na obalah Južne Kalifornije. Njegove Aussie korenine so ustvarile močno ljubezen do ovčje kože in prepričan je bil, da bo lahko nekega dne to ljubezen delil s svetom. Blagovna znamka UGG je do sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja postala simbol udobja in sproščenega Kalifornijskega stila, ki je na začetku zaživela v trgovinah za surfanje in po celotni kalifornijski obali.

LA Light Slide

LA Cloud Low

V 70. letih tako UGG škornji postanejo priljubljeni med tekmovalnimi deskarji. Takrat so bile kinodvorane in teatri močno priljubljeni med mladimi, filmi so se vrteli tudi čez dan. Kinodvorane so takrat v Sydneyju prepovedale UGG škornje in raztrgane kavbojke. Obutev je takoj postala še bolj priljubljena v krogih skejtarjev, surfarjev in vseh mladih kot znak upora. Surfanje je pomagalo populizirati škornje v Avstraliji in tudi zunaj nje v Novi Zelandiji.

Oglasi za avstralske škornje iz ovčje kože so se prvič pojavili v kalifornijskih revijah za surf leta 1970. Do sredine 70. let prejšnjega stoletja je več ljudi v Santa Cruz – Kaliforniji prodajalo UGG obutev. Lastniki trgovin so jih pokupili med obiskom surfarskih dogodkov v Avstraliji. Avstralski surfer Brian Smith, ki je takrat živel v Santa Monici v Kaliforniji, je videl da so avstralski škornji močno priljubljeni med deskarji in kupil škornje od Country Leatherja. Ker pa ni bil zadovoljen z blagovno znamko se je odločil, da bo UGG registriral kot svoj zaščitni znak. Družinski prijatelji so vložili veliko denarja v to znamko. Nato se je ustanovila skupina UGG Imports. Leta 1987 je Smith registriral Ugg Holdings Inc., leta 1985 pa registriral ameriško blagovno znamko na logotipu z napisom “Original UGG Boot UGG Australia.”

Proizvajalec čevljev Hide & Feet je začel proizvodnjo čevljev iz ovčje kože leta 1973, leta 1990 pa sta zakonca tega podjetja kupila podjetje z UGG čevlji in ga registrirala kot “UGG” blagovno znamko v Veliki Britaniji. Zaradi vse večje priljubljenosti in prodaje je podjetje leta 1991 spremenilo ime v “Original Ugg Co.” Leta 1999 se je podjetje prodalo v Deckers Outdoor Corporation. Podjetje se je preimenovalo v Celtic Sheepskin Company. Do leta 1994 so UGG copati postali modni status med surfarji v Kaliforniji z 80% prodaje v Južnem okrožju. Smithovi škornji UGG so postali mednarodno izpostavljeni, ko jih je na zimskih olimpijskih igrah leta 1994 nosila ameriška olimpijska ekipa.

LA Cloud Low

Od leta 1978 se UGG ponaša z uporabo najboljših materialov in brezkompromisnim odnosom do kakovosti in izdelave. Od ovčje kože razreda A do bogatega usnja in vodilne tehnologije, so vsi materiali skrbno izbrani in spretno izdelani z lepo natančnostjo. To izkušnjo združujejo s slogom West Coast, da prikliče sproščen glamur in lahkotnost Kalifornije. UGG je znamka vseh sezon – zimski čas ter jesenski čas in prav tako poletni in pomladni. Imajo ogromno različnih modelov, ki jih lahko nosite vsak dan.

Tradicionalni avstralski ugg škornji (Classic Ultra Mini, Classic Short II…) so narejeni iz ovčjih kož s flisom. Nekateri UGG škornji imajo sintetični podplat, navadno izdelan iz kvalitetnih materialov gume (EVA). Škornji imajo subtilne šive, ki so pogosto vidni na zadnji strani. Imajo naravne izolacijske lastnosti – ovčja koža izravnava temperaturo, debela lanena vlakna na notranjem delu škornja pa omogočajo kroženje zraka in ohranjajo stopala pri telesni temperaturi. Omogočajo, da noga ostane hladna v toplih mesecih in greje nas v zimskih mesecih.

UGG kolekcije so igrive, zabavne in sodobne! Klasični UGG škornji že dolgo niso več edini, ki pritegnejo pozornost.

Oh Yeah Slide – še boljši kot je slišati. Enostavni in udobni natikači – saj združujejo copat in natikač v enem. Mehka ovčja koža in semiš se odlično dopolnjujeta. Elastičen trak z UGG grafiko pa zavaruje vašo nogo. Ta stil navdihuje ulični slog Los Angelesa. Copati so udobni in enostavni za uporabo – saj imate dva v enem. Lahko vas greje, lahko pa ga nosite po vročem soncu. Kot nalašč za vse, ki obožujete zabave v mestu ali na plaži – ta stil lahko kombinirate z vsem! Kavbojke ali krilo – izgledali boste odlično! Oh Yeah!

LA Light Slide so preprosti natikači, ki jih boste takoj vzljubili. Udobje in sproščenost bosta vedno z vami. LA Light Slide natikači ponazarjajo LA street style slog. So izjemno kvalitetni UGG natikači. Elitni videz, čisti dizajn. Ultra mehka platforma vas bo ščitila in ob enem masirala noge. Odlični so za obnovitev nog in počivanje po kateremkoli športu, delu ali igri. Narejeni so s pene, ki objame nogo in tako se z njimi lahko sprehajate cel dan.

LA Cloud Low – kot bi hodili po oblakih. Udobje, ki traja! UGG predstavlja svoj novi sneaker “low-top” copat. Zasnovan je bil za aktivne in dinamične dni. LA Cloud Low so copati, zasnovani v različnih odtenkih in s podobno opremljenimi vezalkami za super izgled. Logotip lahko opazimo na “chunky” glomaznih podplatih. Platforme ponazarjajo obilne oblake in s tem neskončno udobje!