Povzetek

YOUR STORY, YOUR FOOTPRINT #daretochange

Adidas Originals že desetletja ustvarja nekaj najbolj ikoničnih silhuet vseh časov. Sedaj so jih skrbno predelali in ozaveščeno premislili samo izdelavo produktov; za odpravo plastičnih odpadkov. Uporabili so ekološko ozaveščene postopke, ki jih ustvarjajo oznake – edinstvene za Clean Classics. Izdelava samega artikla ostaja enaka, konstrukcija se ne spreminja. V tej sezoni je adidas pooblaščen za bolj trajnostne odločitve. S skupnimi močmi nam bo uspelo. #daretochange

THE CLEAN CLASSICS je kolekcija eco-friendly artiklov, ki so sestavljeni iz večinoma odpadnih materialov (70%). Na njih lahko opazimo zanimiv napis: THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET.

Okolju prijazni artikli so dobili prelepo preobrazbo – sestavljeni so iz 70% odpadnih materialov. “The Clean Classics” Je kolekcija, ki opozarja na težavo, ki jo videvamo sedaj že povsod po svetu. Preveč odpadnih materialov, plastike in ostalih nepotrebnih snovi.

Silhuete “The Clean Classics” imajo zanimive, čiste detajle na samem sneakerju. Napis, ki je zelo lepo viden, grafični prikaz napisa “The Clean Classics” Na sprednji strani jezika in barvne obrobe.

Sneakerji so narejeni iz veganskega usnja ter odpadnih materialov in pa preoblikovanega usnjenega zgornjega dela do vmesnih podplatov iz reciklirane gume, pa tudi vložki iz plute, ki dopolnjujejo videz.

Adidas ima prav – ta čevelj sam po sebi ne bo rešil planeta pred globalnim segrevanjem. Če pa nam lahko pomaga vsaj malo manj prizadeti našo zemljo – poleg tega pa boste v njih videti odlično, pri tem zmagamo vsi. It’s a win win!

V the athlete’s foot verjamemo, da uspeh naše (in tudi drugih) blagovne znamke povezan z zaščito okolja v katerem živimo. Zato bomo postopno vključevali trajnostne produkte in artikle, da bi čim bolj zmanjšali vpliv na naš ogljični odtis in pustimo boljši svet prihodnjim generacijam.

Še daleč smo od tega, da bi bili zeleno podjetje, vendar smo in bomo z malimi koraki prispevali k bolj trajnostnemu svetu. Torej kako lahko pomagamo pri spremembi?

Od 14.07.2020 lahko rabljena in neželena oblačila in obutev odložite v vse naše trgovine TAF. Predate jih v zabojnik in prejmite kupon v vrednosti 10eur, ki ga boste lahko uporabili pri naslednjem nakupu adidasovih artiklov. Rabljena oblačila in obutev se nato preda organizaciji, ki skrbi za reciklažo produktov. Pri reciklaži produktov ne bo zavržen noben material.

adidas SUPERCOURT

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

adidas CONTINENTAL 80