Povzetek

YOUR STORY, YOUR FOOTPRINT #daretochange

THE CLEAN CLASSICS je kolekcija eco-friendly artiklov, ki so sestavljeni iz večinoma odpadnih materialov (70%). Na njih lahko opazimo zanimiv napis: THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET.

Okolju prijazni artikli so dobili prelepo preobrazbo – sestavljeni so iz 70% odpadnih materialov. “The Clean Classics” Je kolekcija, ki opozarja na težavo, ki jo videvamo sedaj že povsod po svetu. Preveč odpadnih materialov, plastike in ostalih nepotrebnih snovi.

Silhuete “The Clean Classics” imajo zanimive, čiste detajle na samem sneakerju. Napis, ki je zelo lepo viden, grafični prikaz napisa “The Clean Classics” Na sprednji strani jezika in barvne obrobe.

Sneakerji so narejeni iz veganskega usnja ter odpadnih materialov in pa preoblikovanega usnjenega zgornjega dela do vmesnih podplatov iz reciklirane gume, pa tudi vložki iz plute, ki dopolnjujejo videz.

Adidas ima prav – ta čevelj sam po sebi ne bo rešil planeta pred globalnim segrevanjem. Če pa nam lahko pomaga vsaj malo manj prizadeti našo zemljo – poleg tega pa boste v njih videti odlično, pri tem zmagamo vsi. It’s a win win!

Modna industrija vsako leto proizvede na miljone oblačili, obutve in dodatkov, da lahko sami kupimo najnovejše izdaje sneakerjev, jopic in puloverjev, novih kolekcij z novimi zgodbami ali nadgradnjo, ki nadomesti nekdaj naš najljubši nahrbtnik. Kaj pa se zgodi, ko se starih stvari naveličamo, jih prerastemo ali ponesreči naredimo manjši madež in produkt ni več nosljiv? Isti miljoni tekstilij in obutve, ki so bili pravkar proizvedeni, so bili prav tako zavrženi. To terja davek na okolje v katerem živimo. Poleg tega izrazito negativno vpliva na kvaliteto našega življenja.

V the athlete’s foot verjamemo, da uspeh naše (in tudi drugih) blagovne znamke povezan z zaščito okolja v katerem živimo. Zato bomo postopno vključevali trajnostne produkte in artikle, da bi čim bolj zmanjšali vpliv na naš ogljični odtis in pustimo boljši svet prihodnjim generacijam.

Še daleč smo od tega, da bi bili zeleno podjetje, vendar smo in bomo z malimi koraki prispevali k bolj trajnostnemu svetu. Torej kako lahko pomagamo pri spremembi?

TVOJA ZGODBA JE TVOJ ODTIS. Prispevaj k boljšemu življenju. To je večje od nas in urbanega življenja ter mode. Gre za našo prihodnost.

Od 14.07.2020 lahko rabljena in neželena oblačila in obutev odložite v vse naše trgovine TAF. Predate jih v zabojnik in prejmite kupon v vrednosti 10eur, ki ga boste lahko uporabili pri naslednjem nakupu adidasovih artiklov. Rabljena oblačila in obutev se nato preda organizaciji, ki skrbi za reciklažo produktov. Pri reciklaži produktov ne bo zavržen noben material.

adidas SUPERCOURT

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

adidas CONTINENTAL 80