Povzetek

Air Jordan Retro 4 »FIRE RED« je ponovno z nami! Letošnja izdaja tega košarkaškega sneakerja prinaša ognjeno barvo OG ikonične silhuete, narejene za vse sladokusce Jordan modelov in košarke nasploh! Air Jordan Retro 4 je seveda četrti model Jordan družine v »Fire Red« barvnih odtenkih.

Izvirni Jordan barvni odtenek »Fire Red« se po osmih letih odsotnosti in 31 letih obstoja končno vrača k nam!

SOLD OUT

Prvič v zgodovini po prvotni izdaji modela leta 1989 ima silhueta na zadnji strani pete ikonično oznako »Nike Air«. Silhueta je resnično čisti približek originalu, kar vključuje vrnitev OG oblike in barvne sheme! Brezčasna silhueta združuje vse surove in osnovne barve rdeče in bele, vse detajle in elemente v sodoben izgled retro copata.

It’s Gotta Be The Shoes!

Od njegovega zmagovitega meta, ki je Severni Karolini prinesel univerzitetno prvenstveno, je Michael Jordan v ospredju košarkarskega vesolja. Na igrišče je stopil leta 1985 v originalnem Air Jordan I, kršil ligaška pravila in voljo svojih nasprotnikov, hkrati pa zajel domišljijo navijačev po vsem svetu.

V sezoni 1988–89, v kateri je Michael Jordan nosil Air Jordan 4 Retro »Fire Red«, je dosegel skupno najboljšo statistično sezono s povprečjem 32,5 točk, 8 skoki in 8 podajami. MJ in Bullsi so se nato uvrstili v finale in seveda osvojili naslov!

THE BIG RELEASE je v soboto, 28.11.2020.

Zaradi izjemno velikega zanimanja REZERVACIJE niso možne.

Nakup je možno izvesti NA SPLETU od 28.11.2020 po načelu “First come, first serve”.

Tinker Hatfield in njegov dizajn

Ustvariti naslednika modea Air Jordan III ni bilo lahka naloga, toda če je kdo to lahko storil, je bil to Tinker Hatfield. In to je storil zelo uspešno. Zasnova modela IV se dejansko ni preveč oddaljila od modela III, saj sta se vrnila srednja višina in vidna enota Air na peti. Vendar je IV nekoliko bolj racionaliziran in lažji od III. Podrobnosti o oblikovanju podpisa so bile mrežice na stranskih ploščah in jeziku ter edinstven sistem podpore za vezanje z ikoničnimi “krili” čevlja.

Air Jordan Retro 4 morda v svet košarkarskih čevljev ni vpeljal nobene revolucionarne nove tehnologije kot mnogi drugi Air Jordan modeli, a vse, kar je imel, je bilo funkcionalno in estetsko prijetno. Že omenjeno zgoraj je Air Jordan 4 vrnil sredino višine in vidno zračno blazinico, drugi tehnološki vidiki čevlja pa so vključevali dodaten zrak v prednjem delu noge, podporna “krila” ter sistem vezalk, ki je zagotavljal več »očesnih elementov« za čipke. Air Jordan 4 so predstavili tudi mehko nubuk usnje – material, ki so ga uporabili pri številnih naslednjih modelih.

Detajli in podrobnosti silhuete Air Jordan 4 Retro »Fire Red«

Silhueta prihaja v čudovitem kontrastu z belimi linijami in površinami. Podrobnosti so primerljive s prvo originalno silhueto. Detajli so enaki kot tisti, s katerimi je igral Michael Jordan leta 1989!

Na sprednjem delu silhuete, jeziku in na peti najdemo posebno vrsto gladkega belega usnja. Tako kot na originalu, se tudi na novejši silhueti Air Jordan 4 Retro vsi detajli prijetno ujemajo med sabo. Belo mrežico najdemo na sprednji strani zgoraj in sredini silhuete. Tej mrežici bi lahko rekli tudi »čipkasta kletka«. Luknjice, podloga in zunanje izbočene podrobnosti imajo poudarjeno ognjeno črno barvo. Rdeči logotip Jumpman na jeziku in detajl »Nike Air« na zadnji strani sneakerja se lepo povezujeta in ustvarjata mogočno silhueto. Končne podrobnosti vključujejo črne linije in detajli, ki sovpadajo z rdečimi elementi in skupaj ustvarjajo to ikonično silhueto še boljšo. Air Jordan 4 Retro »Fire Red« ima bel podplat s prozorno zračno enoto v peti ter bele vezalke. Silhueta je mogočna in »chunky«.