Povzetek

Prva asociacija na blagovno znamko adidas? Kultne tri črte, zagotovo. Verjetno ni skrivnost, da blagovna znamka adidas spada med najvidnejše in najuspešnejše športne blagovne znamke na svetu. Če smo še natančnejši: adidas je največji proizvajalec športne opreme v Evropi in drugi največji na svetu, takoj za ameriškim Nikom. Danes ti predstavljamo 5 najbolj slavnih in znamenitih modelov superg priljubljene blagovne znamke adidas. 3, 4, ZDAJ… Spoznaj jih!

Depict Image: The history andevolution of Adidas logo

KRATKO O ZGODOVINI ZNAMKE ADIDAS:

Legendarna nemška blagovna znamka adidas se je rodila davnega leta 1948 in v svoji zgodovini nanizala zares pester izbor prepoznavnih modelov športne obutve, ki še danes vsak dan v letu zavzemajo ulice po celem svetu. Lahko bi trdili, da njihova priljubljenost samo še raste in raste.

Temelje blagovne znamke adidas sta postavila brata Adi (Adolf) in Rudi Dassler. Prvi je zaslužen za razvoj priljubljenih športnih copat, drugi pa za to, da je njegovo ime našlo pot v svet. Če ti namignemo na kratko: Adi je bil znan kot izumitelj, Rudi pa promotor. Med bratoma je skozi leta prišlo do nesoglasij, umrla sta sprta, sta se pa iz njunega sodelovanja in kasnejšega spora rodili kar dve podjetji: tako adidas kot Puma. Danes ti predstavljamo njuno plodovito zapuščino pod imenom adidas.

Blagovna znamka adidas s svojimi različnimi kolekcijami zadovoljuje prav vse modne okuse. adidas Originals poskrbi za moden izgled s pridihom uličnega stila, v adidas Performance kolekciji pa prevladujejo materiali, izdelani z vrhunsko tehnologijo, ki omogočajo še učinkovitejšo in udobnejšo vadbo.

SVEŽI ADIDAS MODELI ZA VSE GENERACIJE V SPLETNI TRGOVINI #TAFstyle:

Cuteness overload: OTROŠKI ČEVLJI ADIDAS! Za bodoče trendsetterje, ki od malega ljubijo trendi in udoben korak.

NEKAJ ZANJO – FRESH ŽENSKI MODELI SUPERG ADIDAS V #TAFstyle SPLETNI TRGOVINI:

NEKAJ ZANJ – FRESH MOŠKI MODELI SUPERG ADIDAS V #TAFstyle SPLETNI TRGOVINI:

SPOZNAJ 5 NAJBOLJ ZNAMENITIH MODELOV ADIDAS SUPERG:

ZX 2K BOOST:

Gre za model superg, ki še po 30.letih na sceni ostaja najbolj inovativen predstavnik priljubljene linije adidas Originals. Z udarno barvno paleto in dizajnom na ulicah pušča ustvarjalen modni odtis in predstavlja veliko več kot samo udobno obutev – gre za zmagovalno kombinacijo tekaške tehnologije in sodobne estetike. 

ŠPORTNI COPATI ZX 2K BOOST ZANJO:

ŠPORTNI COPATI ZX 2K BOOST ZANJ:

SUPERSTAR

Superstarke so oblikovane pravzaprav kot nizka različica modela Pro Shoe, z usnjenim zgornjim delom in gumijasto zaščito za prste. Gre za legendarni športni copat, ki je bil sprva namenjen košarkarjem. Njihov prepoznaven izgled že desetletja ostaja enak oziroma zelo podoben. V 80ih je bil izjemno popularen na ulicah, med košarkaši in v hip-hop in rap kulturi. Svetovno slavo so jim prinesli člani newyorške hip-hop skupine Run-D.M.C. Kmalu je postal zvezda med igralci NCAA in NBA. Hype čutimo že nekaj let, superge videvamo povsod po mestnih ulicah. Udoben, retro in preprost.

ŠPORTNI COPATI SUPERSTAR ZANJO:

ŠPORTNI COPATI SUPERSTAR ZANJ:

STAN SMITH

Stan Smith je moderna različica najbolj priljubljenih teniških copat vseh časov. Ko so jih izdelali v sredini šestdesetih let, so bili sploh prvi povsem usnjeni teniški copati. V sedemdesetih letih so jih poimenovali po takratnem teniškem zvezdniku Stanu Smithu. V naslednjih desetletjih so ti copati postali prava modna ikona in še vedno veljajo na najbolj prodajani model vseh časov.

Ta model superg so resnično nosili VSI… Od Pharrella, Ellen Degeneres do super modela Gisele Bündchen. Gre za ikoničen par superg, ki se je pojavil tako na naslovnicah modnih revij kot so Vogue kot tudi na rdečih preprogah. Ultimativna #streetstyle izbira za vse večne čase torej.

ŠPORTNI COPATI STAN SMITH ZANJO:

ŠPORTNI COPATI STAN SMITH ZANJ:

CONTINENTAL 80

Pozdravi OLD SCHOOL VIBE! Continental 80 superge spadajo pod adidas Originals kolekcijo in so popolna replika Continental superg iz leta 1980. Old-school vibe, funkcija in slog za vsak dan. Continental 80 je klasičen, preprost in nostalgičen model. Izdelan je iz mehkega usnja, ki ima na zgornjem delu perforacijo.

ŠPORTNI COPATI CONTINENTAL 80 ZANJO:

ŠPORTNI COPATI CONTINENTAL 80 ZANJ:

ADILETTE

Še ena brezčasna in še kako praktična modna domislica znamke adidas. Legendarni Adilette natikači v retro slogu iz osemdesetih let so še en ikoničen izdelek, ki je nepogrešljiv v prav vsaki omari – tako ženski, kot moški. Natikači Adilette so izdelani iz kakovostne gume, ki je odporna na vodo in hkrati nudi prijeten občutek pri nošenju, trak pa je okrašen s tradicionalnimi tremi črtami.

POLETNI NATIKAČI ADILETTE ZANJO:

POLETNI NATIKAČI ADILETTE ZANJ: