Povzetek

In smo ga dočakali! Marec je v znamenju AIR MAX DAY 2021. Futuristične silhuete in nežni barvni odtenki. Nike je za to pomladno kampanijo Air Max Day pripravil posebna presenečenja, ki se bodo odvijala skozi celoten marec in april. Posodobljene klasike, futuristični detajli in seveda retro ikonične silhuete.

Nike že desetletja razvija nove modele in se osredotoča na njihov moto “Give Fresh Air”. Sami potiskajo meje v skrajnost in tako dostavijo neverjetne kolaboracije in izdaje sneakerjev. Posodobljene klasike, futuristični detajli in seveda vrnjene nespremenjene ikone svežih odtenkov. Ta pomlad nam je prinesla zemeljske barve. Silhuete imajo pastelne odtenke, povezuje pa jih črno siva barva. Topli odtenki bež in nežne oranžne barve spremlja modra linija. Barve se odlično dopolnjujejo in ustvarjajo slog, ki te silhuete naredi še močnejše. Med njimi so AIR MAX 90, AIR MAX 95, AIR MAX 270 in še mnogi drugi! Air kolekcija za AIR MAX DAY 2021 nam prinaša že poznane silhuete, kmalu pa se nam predstavijo tudi nove silhuete. STAY TUNED!

Nike je edinstveni sistem blaženja Air prvič predstavil leta 1978, devet let kasneje pa so svetu predstavili blaženje Air Max, sistem zračnih blazinic, ki ni omogočal le odličnega blaženja, temveč so bile zračne blazinice prvič tudi vidne navzven. Začela se je AIR MAX revolucija. Nike in Air sta postala nerazdružljiva. Od takrat je to sistem blaženja, ki navdušuje športnike, ne zgolj po izgledu, temveč tudi po izjemnem blaženju z nizko težo. Air tehnologija se je nenehno razvijala, da bi zagotovila neprimerljivo raven oblazinjenja in podpore.

Nike Air Max 95 so urbano-športni sneakerji za prosti čas, ki jih odlikuje izjemno Air Max blaženje po celotni dolžini podplata. Zgornji del je izdelan iz premium materialov, ki ustvarjajo valoviti grafični vzorec. To je eden izmed najbolj legendarnih Nike-jevih modelov in je tudi svojevrstna modna ikona, ki je sinonim za urbano ulični slog.

Nike Air Max 90 je copat za prosti čas, katerega oblika je navdihnjena po originalu iz leta 1990, ki je bil opremljen z legendarnim blaženjem Air Max, s katerim je Nike zaslovel po svetu. Copat ima lahko in zračno konstrukcijo in sintetični zgornji del, ki še dodatno poudari legendarni izgled. To je eden izmed najbolj slavnih modelov Tinker Hatfielda in v teh letih smo opazili nešteto barv in tekstur, ki so se uporabljale pri AIR MAX 90.

Ko je oblikovalska ekipa leta 1990 predstavila svoj dizajn AIR MAX 90, je bil odmeven slog »bigger is better«. S Tinker Hatfieldom na čelu so predstavili mogočne superge, ki so prekašale vse prejšnje novosti. Air Max 90 je predstavil večji volumen kapsuliranega zraka in krepke, mogočene barvne palete, ki so določevale nadaljevanje serije. Za tekače je to pomenilo večje udobje, na ulicah pa se je pojavil nov trend! 

Sink Your Feet Into Comfort. Dinamično udobje Nike inovacije! Nezemeljsko udobje se sreča z vrhunskim preoblikovanjem, ko Nikeov največji izum pride na prvo mesto. S svojim futurističnim videzom in občutkom Air Max Zephyr zdaj prinaša mehko blaženje vidnega zraka na zgornji del, hkrati pa ohranja veter pod nogami. Elegantna, atletsko navdihnjena silhueta vključuje trpežne materiale, ki niso všiti, ampak vključeni v konstrukcijo na kakovosten način. Nike Zephyr ima zračno otipno mrežo za sodoben videz, plišasti oblazinjen ovratnik pa osvobaja vsak korak.

The Nike Air Max 2090 Imagines the Future of Air. Preoblikovala se je kultna silhueta – tukaj je ikonični Air Max 2090! Zasnovan za prihodnost. Naslednje poglavje Air Max je nova silhueta Air Max 2090 – futuristični izgled in prenovljen podplat. Nike Air Max 2090 ima zelo izrazite vendar minimalistične poteze, cik cak šive in lahkoten mrežasti zgornji del. Fokus je na moderniziranih elementih, ki se odlično povezujejo med sabo in ustvarjajo novo futuristično silhueto s katero boste izgledali kot da ste v 2090!

Silhueta AM 2090 ima zanimive prepoznavne elemente. Na zgornji strani se lahke transparentne mrežice sestavijo v eno. Šivani deli so tako izpostavljeni in silhueto naredijo še bolj zanimivo. Swoosh znak je na enem delu prekrit z mrežico in tako s sodobno tehniko zagotavlja zanimiv look&feel. Podplat z mehurjem – Air izgled vsake sodobne NIKE silhuete. Oprijem je izjemen in guma na podplatu zelo vzdržljiva. Zadnji del ima zanimive futuristične elemente, ki naredijo silhueto še bolj ekstravagantno. Če natančno pogledamo vidimo da je namesto “Nike Air” prevzel nov “Air” logotip. Barva Air Max 2090 je tokrat svetla in sveža – ravno pravšnja za to poletje. Clean, simple, timeless.

Nike Air Max 270 je športni copat, ki je nastal z združitvijo dveh velikih ikon v Nike zgodovini: Air Max 180 in Air Max 93. Ima največji blažilni vložek Air Max, ki zagotavlja izjemno mehko blaženje, ki zgleda tako neverjetno, kot je neverjeten tudi občutek mehkobe. Prav tako pa ima 3-delni podplat ki omogoča enostavno hojo. Spredaj ima gumjasto konico, ki je pomembna za še dodatno vzdržljivost. Copati Air Max 270 so elegantni, športni in modni, z dolgo in bogato zgodovino Air Max dizajna, vizualnega izgleda, oblazinjenja in blaženja.

Nike je edinstven sistem blaženja Air prvič predstavil leta 1978, devet let kasneje pa so svetu predstavili blaženje Air Max, sistem zračnih blazinic, ki ni omogočal le odličnega blaženja, temveč so bile zračne blazinice prvič tudi vidne navzven. Od takrat je to sistem blaženja, ki navdušuje športnike, ne zgolj po izgledu, temveč tudi po izjemnem blaženju z nizko težo. Air Max 270 je inovativen in elegantno speljan v športno silhueto.