Povzetek

Modna eksplozija barv poletja 2021! Vsako leto znova najbolj vroči meseci v letu iz ulic in garderobnih omar preženejo monotone odtenke in ljudi opogumijo, da se obkrožijo z živahnimi in igrivimi modnimi kombinacijami. Poslovi se od 50 odtenkov dolgočasja in se za poletje 2021 opremi v najlepših #TAFstyle odtenkih.

Nobena skrivnost ni, da na človekovo dojemanje okolja močno vplivajo barve. Barve so namreč eden najpomembnejših dejavnikov vizualne komunikacije, na podlagi njih pa si v trenutku ustvarimo interpretacije in mnenja. Vsaka barva oz. barvna kombinacija ima svojo sporočilnost in vzbuja v človeku različne čustvene reakcije.

Na poletnem #TAFstyle modnem radarju so tokrat strastne in igrive barve, ki ne dopuščajo ravnodušnosti in dolgočasja. Katera je tvoja najljubša? Si pripravljen/a na modno eksplozijo barv?

> STRASTNO RDEČA

Za začetek bo modna eksplozija barv obarvana rdeče! Rdeča barva je barva energije, strasti in akcije. Gre za barvo, s katero boš težko ostal/a neopažen/a saj izžareva trdno in močno energijo. Gre za zelo spodbudno barvo, ki v nas vzbudi čustva in nas motivira k ukrepanju ter spodbuja ambicije, odločnost in vztrajnost. Gre za barvo, ki jo povezujemo z ljubeznijo, strastjo in življenjsko silo.

> ORANŽNA

Gre za barvo, ki izžareva toplino, veselje, spontanost in pozitiven pogled na življenje. Gre za barvo, ki osvežuje um, osvobaja omejitve duha in pospešuje kreativno razmišljanje. Na kratko: oranžna barva je barva pustolovščin in nepozabnih avantur. Še en razlog več, da bo v tvoji omari letošnje poletje čim več kosov v tej pustolovski barvi!

> NEBEŠKO MODRA

Modra barva velja za barvo harmonije, miru, zrelosti in natančnosti. Poetično bi jo lahko opisali kot konzervativno barvo, ki z nostalgijo povezuje niti preteklosti s sedanjostjo in prihodnostjo.

> NEON RUMENA

Pozdravi barvo svetlobe, optimizma in prebujenega duha! Gre za drzno barvo, ki osvobaja pred strahovi in igra na karte razigranega srca.

> MINT

Barva mentolovega sladoleda in najlepših modnih pastelnih pravljic spodbuja sanjarjenje z odprtimi očmi in prepuščanje toku.

> ROŽNATA

Slavi kot romantična barva nežnosti, empatije in občutljivosti.

> NUDE

Nevtralne barve so kameleonske barve varnosti in zaščite. Odlične so za kombiniranje sofisticiranih in minimalističnih modnih kombinacij.

> ČRNA V OBJEMU NEON DETAJLOV

V psihologiji črna barva predstavlja zaščito pred zunanjim svetom. Ko se združita črna barva in neon detajli se združita konservativnost in drznost. Dvojna zmaga!