Povzetek

MOVE TO ZERO ali »gremo proti nuli« je moto oziroma vizija blagovne znamke Nike, ki pooseblja njihovo prizadevanje za zmanjševanje ogljikovih emisij in odpadkov. Njihov cilj je v najkrajšem možnem času priti vse do nule in na ta način zaščititi prihodnost športa. Sledi vsakemu koraku tega potovanja in odkrij nove načine, kako gremo lahko skupaj proti nuli.

Trajnostno prizadevanje Move to Zero blagovne znamke Nike s pomočjo svoje najnovejše poletne ponudbe potiska okvirje oblikovanja in dediščine. Rezultat so prenovljene »lifestyle« silhuete svežih trajnostnih kolekcij.

> Kolekcija Nike Plant Cork Pack je del njihovega projekta, ki se osredotoča na trajnost. Nike svojim oblikovalcem omogoča raziskovanje naravnih postopkov barvanja. Cilj je, da njihova proizvodnja in barvanje sneakerjev postane okolju bolj prijazna.

Ta kolekcija temelji na priljubljenih in prepoznavnih retro košarkarskih silhuetah, kot sta Air Force 1 in Blazer. Korak v bolj trajnostno prihodnost je dosežen s pomočjo materialov in nadaljnjimi proizvodnimi procesi. Ohranjen je »old-school« dizajn sneakerjev, kultni Swoosh logotip in zgornji del pa vzdržujeta čist izgled.

Zgornji del je v celoti izdelan iz platna, vsi modeli paketa pa vsebujejo dodatne elemente iz plute. Vsi modeli so posvečeni rastlinam, ki dodajo vizualen detajl. Opise vseh rastlin posvečenih tem supergam lahko najdemo na sami peti sneakerjev.

> Kolekcija Space Hippie je odgovor blagovne znamke Nike za čedalje bolj okoljevarstveno ozaveščenega potrošnika. Čeprav prekomerne potrošnje ne moremo rešiti z nadaljnjo proizvodno produktov, ki jih nihče zares ne potrebuje, je kolekcija Space Hippie povsem drugačna od trajnostnih kolekcij, ki so se pojavile pred njo.

> Nike Crater Impact je nova silhueta, ki temelji na spoznanjih kolekcije Space Hippie in je izdelana iz približno 25% recikliranih materialov in se na vsakem koraku izogiba odvečnim odpadkom.

Mehek Crater Foam podplat kombinira 10% granul in mešanico pene, ki zagotavlja vrhunsko stabilnost in vizualno identiteto. Zmanjšanje deviškega materiala daje nižji odtis ogljika, granule Nike Grind pa ustvarjajo edinstveno mešanico tekstur in barv na vsakem podplatu.