Povzetek

#DARE TO CHANGE

TAF zelena revolucija!

V sodelovanju s HUMANA Slovenija!

Spodaj lahko najdeš navodila kako lahko postaneš del naše trajnostne zgodbe!

V the athlete’s foot ekipi zares verjamemo, da je uspeh naše (in tudi drugih) blagovne znamke povezan z zaščito okolja v katerem živimo. Zato se vsako leto in vsak mesec znova trudimo, da v našo ponudbo vključujemo trajnostne produkte, ki so stilsko dovršeni a hkrati zaradi svoje reciklirane izdelave manj obremenjujoči za okolje.

Trajnostna ali »zelena« moda strmi k temu, da s svojo proizvodnjo in razgradljivimi materiali čim manj obremenjuje naravo in spodbuja svoje kupce, da jo nosijo čim dlje. Gre za premik od hitre mode in instant modnih trendov k premišljenemu in trajnostnemu pogledu na gradnjo garderobe, ki bo trajala več sezon. Trajnostna in etična moda je zagotovo naša prihodnost in (za)obljuba za boljši jutri. 

HUMANA Slovenija – socialno podjetje z globalno usmeritvijo

HUMANA Slovenija je socialno podjetje, sredstva pa pridobijo z zbiranjem in prodajo rabljenih oblačil in obutve. V zadnjih petih letih so tako zbrali več kot 10.000 ton oblačil in obutve, od tega samo v lanskem letu 2.385 ton.

Dobiček od prodaje oblačil ne gre v roke lastnikom kapitala, ampak je v celoti namenjen socialnim projektom in sicer v zadnjem času predvsem projektom “Children’s town Malambanyama” in “Child Aid” v Zambiji ter ”Farmer’s club” v Mozambiku.

Socialna dejavnost v Sloveniji

Načeloma se držijo osnovnega poslanstva, torej pomagati najrevnejšim na svetu. To pomeni tudi, da pomagajo in podarijo oblačila vsakomur, ki pride do njih in izrazi potrebo. Revščina je vedno bolj prisotna tudi med nami, zato je izredno pomembno gojiti čut do sočloveka in pravičnejše razdeljevanje dobrin. Tako vsako leto sodelujejo s slovenskimi šolami pri vzgojnih projektih in pomagajo gojiti ta čut že pri naših najmlajših.

V zadnjih letih so organizirali tudi kar nekaj lokalnih projektov: Območnemu združenju Rdečega križa v Celju so pomagali z nakupom prenosnega računalnika, Karitasu Celje z denarnimi sredstvi za nakup hrane, socialno ogroženim romskim družinam so podarili preko 11 ton oblačil in obutve, zbirali so oblačila in šolske potrebščine na nekaterih osnovnih šolah po Sloveniji, podarili oblačila in pohištvo slovenskim študentom, lani so kupili šolske potrebščine 60 otrokom, seveda pa niso pozabili niti na vse tiste posameznike, ki so se na njih obrnili neposredno.

V prihodnje želijo svoje družbeno koristno delovanje v Sloveniji še bolj razširiti in se aktivno vključiti v nove socialne projekte na lokalni ravni ter del sredstev nameniti socialno šibkim doma.

Več o socialnem podjetju HUMANA, njihovem poslanstvu in globalnim prizadevanjem si lahko prebereš TUKAJ.

V TAF ekipi smo za vse tiste, ki jim ni vseeno in želijo prispevati k trajnosti in bolj zeleni prihodnosti našega planeta pripravili prav poseben kotiček s trajnostnimi izdelki priznanih urbanih blagovnih znamk!

#DARE TO CHANGE

Spodaj lahko najdeš nekaj naših namigov za trajnostne sneakerloverje!

Kaj TI lahko narediš za boljši jutri?

Bodi del TAF x HUMANA Slovenija zelene revolucije!

#DARE TO CHANGE