Povzetek

Že veš, kateri praznik slavimo v nedeljo, 31.10.2021? Ja, Noč čarvnic! Najbolj strašljiv in »spooky« praznik v letu, ki je odlična priložnost, da se odaneš v temačne barve in skupaj s prijatelji organiziraš zares odbito HALLOWEEN zabavo.

Noč čarovnic trka na vrata in prav je, da zadnji vikend v oktobru izkoristiš za igro domišljije in poigravanje s temačnimi outfiti. Namesto da kupuješ kostum, ki ga boš imel/a oblečenega le 1x v letu pobrskaj po svojih garderobni omari ali raje investiraj v modni kos svoje najljubše športne blagovne znamke, ki ti bo še dolgo služil. Za inspiracijo in lažjo organizacijo pri izbiri zmagovalnega #HALLOWEEN outfita smo zate pripravili nekaj odbitih #TAFstyle predlogov.

P.S. SI VEDEL/A?

HALLOWEEN ali noč čarovnic sicer slovi kot izrazito ameriški praznik, ki pa smo ga z velikim navdušenjem posvojili tudi evropejci. V Ameriki se otroci za Noč čarovnic našemijo v različne maske in odpravijo na potep od hiše do hiše na lov za sladkarije (gre za podoben običaj kot je pri nas pust). Poleg otrok se našemijo tudi odrasli, ki HALLOWEEN praznik izkoristijo za bučne zabave v maskah. V Sloveniji omenjeni praznik praznujemo predvsem z izrezovanjem ustvarjalnih buč in najrazličnejšimi tematskimi zabavami.

Sicer pa resnične korenine izvora Noči čarovnic segajo v zgodovino starih Keltov, ki so praznovali tako imenovani samhain. Za Kelte je bil to največji praznik leta, ki je označeval konec poletja in začetek zime oz. novega zemeljskega cikla. 31. oktobra naj bi bila tančica med svetom živih in mrtvih najtanjša, zato so v tem obdobju opravili tudi razne rituale, prek katerih so poizkušali navezati stik z mrtvimi.

> #TAFstyle HALLOWEEN MODNI NAMIGI ZANJO:

Halloween je poleg nesporne zmagovalke črne zaznamovana z ostalimi jesenskimi barvami kot so rdeča, oranžna in rumena. Kar se tiče materialov pa so v #HALLOWEEN kostumih in stylingi več kot dobrodošli til, različne čipke in šiflon – gre namreč za materiale, ki v nekaj sekundah ustvarjajo mističen in »spooky« videz.

#TAFstyle HALLOWEEN MODNI NAMIGI ZANJ: