Povzetek

TAF x HUMANA x EPIDEMIC

#DARE TO CHANGE

V oktobru, 2021 smo se v The Athlete’s Foot-u Slovenija zaradi rastoče pomembnosti trajnostnega razvoja in rešitev odločili za izvedbo DARE TO CHANGE kampanje v sodelovanju z socialnim podjetjem Humana in agencijo Epidemic.

V The Athlete’s Foot-u se zavedamo negativnega vpliva naše industrije na zdravje in trajnost našega planeta. Še posebej pa je potrebno izpostaviti dejstvo, da je večino športne opreme (obutev, tekstil, dodatke) zaradi kompleksnosti in raznolikosti materialov praktično nemogoče reciklirati. Ne glede na to pa se je TAF ekipa v Sloveniji odločila narediti korak v pravo smer.

Rešitev smo našli pri socialnem podjetju Humana Slovenija, ki z zbiranjem rabljene obutve skrbi za podaljšanje življenjske dobe čevljev. Na ta način lahko naše stare superge, ki jih več ne nosimo najdejo nov dom pri ljudeh, ki si nove obutve enostavno ne morejo privoščiti. To je bil posledično tudi temelj naše kampanje, saj trend cirkulacije izdelkov definitivno vidimo kot eno izmed možnih trajnostnih rešitev.

Zaradi uspešnosti kampanje smo se z socialnim podjetjem Humana Slovenija odločili, da zbiralnike obutve obdržimo v čim večjem številu prodajaln in zgodbo nadaljujemo še v nadaljnje. Vzporedno s kampanjo smo v spletni trgovini in prodajalnah ustvarili tudi DARE TO CHANGE kotiček, kjer lahko naši kupci najdejo vse trajnostne izdelke, ki jih imamo na ponudbi. V prihodnosti želimo naš zeleni kotiček še nadgraditi z večjim izborom trajnostnih izdelkov.

RADI BI SE ZAHVALILI SOCIALNEMU PODJETJU HUMANA SLOVENIJA, AGENCIJI EPIDEMIC IN VSEM VPLIVNEŽEM, KI SO NAŠE SPOROČILO PREDSTAVILI ŠIRŠI JAVNOSTI!

SPODAJ LAHKO NAJDEŠ UTRINKE KAMPANJE 🙂

V TAF ekipi smo za vse tiste, ki jim ni vseeno in želijo prispevati k trajnosti in bolj zeleni prihodnosti našega planeta pripravili prav poseben kotiček s trajnostnimi izdelki priznanih urbanih blagovnih znamk!

#DARE TO CHANGE

Spodaj lahko najdeš nekaj naših namigov za trajnostne sneakerloverje!