Postanite del spremembe! 

adidasov trajnostni copat v boju proti plastičnim odpadkom

Stan Smith, za vedno.

Ti čevlji so narejeni iz PRIMEGREEN; vrsto visoko zmogljivih recikliranih materialov. Zgornji del vsebuje najmanj 50% reciklirane vsebine. Sprejmite odločitev in naredi spremembo. Pridruži se nam, premisli, recikliraj, ponovno uporabi in oblikuj svojo prihodnost! Postani del spremembe.

#daretochange

Prepoznavna silhueta legendarnega copata Stan Smith je pol stoletja ostala skorajda nespremenjena – vse do danes, ko je adidas Originals razkril njegovo trajnostno različico, ki predstavlja nov mejnik v prizadevanjih blagovne znamke za zmanjšanje plastičnih odpadkov. Vstop v novo dobo večnega Stan Smitha je adidas Originals obeležil s tremi edinstvenimi in popolnoma trajnostnimi različicami modela, ki jih je navdihnil naš planet.

Vsi trije modeli so sestavljeni iz visoko zmogljivega recikliranega zgornjega dela PRIMEGREEN ter belih podplatov iz reciklirane gume. Žensko različico copata krasijo potiski grafik po navdihu našega planeta, bela peta ter grafika v barvi slonovine na jezičku. Drugo različico so popestrili z zlatimi obročki in zavihkom zelene barve na peti, tretji model pa poleg značilnega zelenega jezička preseneča z dodatkom vezenin, ki so letos še posebej v trendu.

Letošnjo pomlad adidas predstavlja novega protagonista v svojih prizadevanjih za zmanjšanje plastičnih odpadkov – kultni model Stan Smith, ki je ob svoji 50-letnici zaživel v treh popolnoma trajnostnih različicah. Copat, ki je v celoti izdelan iz recikliranih materialov, je glasnik spremembe miselnosti pri ravnanju z odpadki, saj zagovarja ponovno uporabo in predelavo. V okviru te pobude se je adidas povezal s slovenskim socialnim podjetjem Preoblikovalnica, ki odpadkom podarja novo življenje. Njunemu skupnemu cilju, da iz zavrženih materialov nastanejo novi izdelki, se lahko pridružite tako, da v eno izmed naših TAF trgovin prinesete svoje odslužene čevlje. Aktivnosti se bodo pričele v začetku aprila, kaj točno bo iz čevljev nastalo, pa bosta adidas in Preoblikovalnica razkrila v mesecu maju.

adidas STAN SMITH

adidas STAN SMITH

HOODIE širok ženski pulover s kapuco, ki je primeren za vsakodnevno rabo. Prijeten in mehak material vam omogoča, da se v puloverju vedno dobro počutite v svoji koži. 

Sestava: 100% recikliran bombaž

RELAXED JOGGER ženske športne hlače za sproščen videz. Hlače so izdelane iz udobnega in mehkega materiala, ki vam bo nudil popoln in sproščujoč občutek.

Sestava: 100% recikliran bombaž

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

Modna industrija vsako leto proizvede na miljone oblačili, obutve in dodatkov, da lahko sami kupimo najnovejše izdaje sneakerjev, jopic in puloverjev, novih kolekcij z novimi zgodbami ali nadgradnjo, ki nadomesti nekdaj naš najljubši nahrbtnik. Kaj pa se zgodi, ko se starih stvari naveličamo, jih prerastemo ali ponesreči naredimo manjši madež in produkt ni več nosljiv? Isti miljoni tekstilij in obutve, ki so bili pravkar proizvedeni, so bili prav tako zavrženi. To terja davek na okolje v katerem živimo. Poleg tega izrazito negativno vpliva na kvaliteto našega življenja.

V the athlete’s foot verjamemo, da uspeh naše (in tudi drugih) blagovne znamke povezan z zaščito okolja v katerem živimo. Zato bomo postopno vključevali trajnostne produkte in artikle, da bi čim bolj zmanjšali vpliv na naš ogljični odtis in pustimo boljši svet prihodnjim generacijam.

Še daleč smo od tega, da bi bili zeleno podjetje, vendar smo in bomo z malimi koraki prispevali k bolj trajnostnemu svetu. Torej kako lahko pomagamo pri spremembi?

Od 12.04.2021 naprej lahko odnesete svoje odslužene čevlje v najbližjo The Athlete’s Foot trgovino in jim podarite novo življenje! Tam prejmete kupon za popust. Ob nakupu copat Stan Smith pa prejmete tudi posebno adidasovo trajnostno darilo.

Stan Smith, za vedno.