Ko je oblikovalska ekipa leta 1990 predstavila svoj dizajn AIR MAX 90, je bil odmeven slog »bigger is better«. S Tinker Hatfieldom na čelu so predstavili mogočne superge, ki so prekašale vse prejšnje novosti. Air Max 90 je predstavil večji volumen kapsuliranega zraka in krepke, mogočene barvne palete, ki so določevale nadaljevanje serije. Za tekače je to pomenilo večje udobje, na ulicah pa se je pojavil nov trend! 

AIR MAX 90 RECRAFT for men! “Volt” Colorway

AIR MAX 90 RECRAFT for women! “Violet” Colorway

In sedaj je končno tu! Vstopili smo v leto 2020 in 30. obletnica AIR MAX 90 uradno že poteka! Novo leto s seboj vedno prinese nove začetke! Tukaj je praznovanje v stilu novega AIR MAX 90! Redesign je totalno old school in mi smo navdušeni!

To je eden izmed najbolj slavnih modelov Tinker Hatfielda in v teh letih smo opazili nešteto barv in tekstur, ki so se uporabljale pri AIR MAX 90. Nike je sedaj prenovil celoten model in se močno približal OG iz leta 1990 kot kdajkoli prej. Pri redesignu lahko opazite da je model malo vitkejši, ima prefinjen profil in je malo ožji okrog prstov.