Postanite del spremembe! 

adidasov trajnostni copat v boju proti plastičnim odpadkom

Stan Smith, za vedno.

Letošnjo pomlad adidas predstavlja novega protagonista v svojih prizadevanjih za zmanjšanje plastičnih odpadkov – kultni model Stan Smith, ki je ob svoji 50-letnici zaživel v treh popolnoma trajnostnih različicah. Copat, ki je v celoti izdelan iz recikliranih materialov, je glasnik spremembe miselnosti pri ravnanju z odpadki, saj zagovarja ponovno uporabo in predelavo.

V okviru te pobude se je adidas povezal s slovenskim socialnim podjetjem Preoblikovalnica, ki odpadkom podarja novo življenje. Njunemu skupnemu cilju, da iz zavrženih materialov nastanejo novi izdelki, se lahko pridružite tako, da v eno izmed naših TAF trgovin prinesete svoje odslužene čevlje. Aktivnosti se bodo pričele v začetku aprila, kaj točno bo iz čevljev nastalo, pa bosta adidas in Preoblikovalnica razkrila v mesecu maju.

Vsi trije modeli so sestavljeni iz visoko zmogljivega recikliranega zgornjega dela PRIMEGREEN ter belih podplatov iz reciklirane gume. Žensko različico copata krasijo potiski grafik po navdihu našega planeta, bela peta ter grafika v barvi slonovine na jezičku. Drugo različico so popestrili z zlatimi obročki in zavihkom zelene barve na peti, tretji model pa poleg značilnega zelenega jezička preseneča z dodatkom vezenin, ki so letos še posebej v trendu.

adidas STAN SMITH

100% recikliran material

PRIMEGREEN

adidas STAN SMITH

100% recikliran material

PRIMEGREEN

V the athlete’s foot verjamemo, da uspeh naše (in tudi drugih) blagovne znamke povezan z zaščito okolja v katerem živimo. Zato bomo postopno vključevali trajnostne produkte in artikle, da bi čim bolj zmanjšali vpliv na naš ogljični odtis in pustimo boljši svet prihodnjim generacijam.

Še daleč smo od tega, da bi bili zeleno podjetje, vendar smo in bomo z malimi koraki prispevali k bolj trajnostnemu svetu. Torej kako lahko pomagamo pri spremembi?

 V eno izmed naših TAF trgovin prinesete svoje odslužene čevlje, sneakerje ali škornje. V zameno dobite kupon za 25% popust, ki ga lahko koristite na vse adidas izdelke (nad 60 eur). Kupon velja do 15.05.2021 in ga lahko izkoristite na vse adidas izdelke po rednih cenah.

1. V eno izmed TAF trgovin prinesi svojo rabljeno, odsluženo obutev
2. Prejmi kupon za 25% popust (nad 60 eur)
3. Kupon lahko koristiš na vse adidas izdelke
4. Kupon velja do 15.05.2021 na vse adidas izdelke po rednih cenah

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

Ti čevlji so narejeni iz PRIMEGREEN; vrsto visoko zmogljivih recikliranih materialov. Zgornji del vsebuje najmanj 50% reciklirane vsebine. Sprejmite odločitev in naredi spremembo. Pridruži se nam, premisli, recikliraj, ponovno uporabi in oblikuj svojo prihodnost! Postani del spremembe.

#daretochange